Gevulde Ananas – dessert

Dit recept kreeg ik van Anja. In het Statenkwartier -een wijk in Den Haag- wordt jaarlijks een Walking Dinner gehouden. Er zijn bewoners die koken en bewoners die komen eten. Niet alleen de gasten verwisselen van huis voor elke gang, ook de gastheren maken niet elke keer hetzelfde. Elke ronde zitten er andere wijkgenoten aan tafel, met een maximum van zo’n 8 personen. Een ontzettend leuk initiatief! Hier het dessert dat ik kon ontfutselen:

Gevulde ananas

Ingredi├źnten:
1 verse ananas
1 rijpe avocado
citroensap
1 dl magere bulgaarse yogurt
1 theelepel vanille poeder
┬Ż theelepel gemberpoeder
1 eetlepel honing of scheut appeldiksap
2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten.

Snijdt de ananas in de lengterichting door. Laat de kroonbladeren er aan zitten. Verwijder de harde kern uit beide helften en hol met een scherp mesje uit zodat er voldoende ruimte ontstaat voor de vulling.
Snijd het vruchtvlees klein.
Schil de avocado. Pureer het vruchtvlees samen met citroensap. Meng de puree met de stukjes ananas, de yoghurt, de vanille , het gemberpoeder en de honing (of appeldiksap). Vul met deze massa de uitgeholde ananas. Bestrooi de ananas met de zonnebloempitten.

Een ananashelft is voor 2 personen. Dit recept is dus voor 4.

This entry was posted in Recepten - Dessert. Bookmark the permalink.