Vriendenklassieker: Kip kersentaart

We kennen elkaar van de HBO studie. Zeven meiden, dezelfde school, verschillende richtingen. Altijd contact blijven houden, een hechte club. “Heel bijzonder”, merkte een oud docent van ons op. “Ik ken geen groepje dat elkaar nu nog ziet”. Toegegeven, het is voor ons niet makkelijk om bij elkaar te komen. We proberen het een keer per jaar en het vereist een strakke planning. Datumprikker wordt overspannen als we wat af proberen te spreken. Sinds twee jaar is er een nieuwe traditie geboren. Een weekend naar de Ardennen, girls only, in een huisje met hot-tub en sauna.

De aankomstdag levert doorgaans qua menu de meeste uitdaging op. Hoe laat is iedereen er, hoeveel tijd is er om te koken en wat wordt er gegeten? Handig met grotere groepen: spreek vantevoren af wie een quiche maakt, neem koud mee en warm desgewenst ter plekke op. Als verschillende mensen dit doen, heb je een quicheproeverij!

De grote succeshit binnen ons groepje wordt echter ter plekke gemaakt: de kipkerriekersentaart. Makkelijk in elkaar te flansen en valt altijd bijzonder in de smaak.

Ingrediënten:

Een kilo kipfilet, in blokjes, gemarineerd in peper, zout, kerriepoeder en sojasaus
(minder kan ook, als je een kleiner taartje wilt maken)
2 grote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
een grote pot kersen op siroop – zonder siroop
2 zakjes kerriesaus (Knorr)
bekertje crème fraiche
een blik danerolles croissantdeeg

Oven voorverwarmen op 180°

Uien fruiten tot glazig, kipfilet erbij en bakken. Aan het einde even knoflook meebakken.
Kersen erbij en zakjes kerriesaus, goed doorroeren zodat het een smeuïge massa wordt.
Crème fraiche erbij om het nog iets te versmeuïgen.

Taartvorm invetten en bekleden met croissantdeeg.
Vullen met kipmengsel en taart bovenaan ook dichtmaken met deeg.

Ca. 20 minuten in de oven, tot ie mooi bruin is.

Lekker met een salade erbij. Geschikt voor vier tot vijf personen.

Oh ja, en daarna met een glas wijn de hot-tub in. Tradities… ze zijn er om hoog te houden!

This entry was posted in Blog, Recepten - Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.