Roberta’s Swiss/Italian Cheese Fondue

Ik ben George Michael fan. Ik geef het eerlijk toe. Het is een tijd ‘not done’ geweest, maar sinds hij weer op toernee is en mensen ontdekken dat hij een geweldige stem heeft, kan het. Met een grote groep “lovelies” (zoals George zijn twittervolgers noemt) bezoeken we in verschillende formaties zijn concerten. Altijd superleuk om elkaar weer te zien. Omdat niet iedereen op twitter zit, ben ik maar op Facebook gegaan. Een beetje noodgedwongen. Zo houd je in ieder geval contact met elkaar.

Een van de meiden op Facebook is Roberta. Wat zeg ik? Meiden? Roberta is een lange schone, die in een avondjurk niet misstaat op de cover van de Vogue. Daarnaast is ze nog intelligent ook. En als dat niet voldoende capaciteiten zijn… ze kan koken.
Ik was door het dolle heen toen ze een foto op Facebook plaatste: “Aan het fondueen.”

Wow.

Daar word je stil van. Recept, Roberta… nu! Alsjeblieft?
Binnen vijf minuten stond het op de site. Kaasfondue met een Michelinster. Dat krijg je als je in Zwitserland woont, denk ik. Ik zou haar onrecht doen als ik het zelfs maar zou vertalen, dus in het Engels:

Ticinese Fondue – with Gruyère, Mozzarella, Sbrinz, Gorgonzola, Grappa, white wine, Oliven, Capers, Basil, Oregano, dried Tomatoes and Ticino bread. Satisfaction guaranteed! 🙂

For 4 people:

400g mild Gruyère

200g Sbrinz (similar to Parmigiano)

100g Gorgonzola

1 small can of Anchovies (optional)

20 black Olives, pitted

120g Mozzarella in cubes

4 table spons Maizena

1 dl Grappa (grape spirit)

3,5 dl White Wine

some grinded pepper

2 soup spoons fresh Basil, Oregano

2 soup spoons Capers

1/2 glass of dried tomatoes

“Ticino” bread, cut in cubes

Grind the Gruyère and the Sbrinz, cut the Gorgonzola in cubes. Chop the anchovies and the olives in thin slices. Mix the cheeses, anchovies, Mozarella and Maizena in the fondue pot. Add the grappa and the wine to it. Cook the fondue mix in steady stirring. Season with pepper and herbs. Add the Olives, capers and dried tomatoes.

Ik heb hier niets meer aan toe te voegen. Hoewel. Neem een stevige witte wijn (bijvoorbeeld een Siciliaanse), zet een George Michael CD op (Ladies & Gentlemen, the best of George Michael, For the heart”) en geniet.

Niet je broodje in de fondue laten vallen, he? 😀

—————————————————————————————————-
Tip: Een kaasfonduepan met anti-aanbaklaag kun je bij de Xenos al kopen voor zo’n 8 euro. Als je een regelbare warmhoudplaat hebt of een onderstel van een gewone fondueset, kun je je prima redden. Ingredienten in de pan, op fornuis of op het onderstel smelten en met een houten lepel blijven roeren.

Naast brood kun je voor een gewone kaasfondue ook bleekselderij, augurkjes en rauwe worteltjes gebruiken. Lekker voor de variatie!

This entry was posted in Blog, Recepten - Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.