Recensie: eten in Disneyland Parijs

Genoeg van de frietjes met mayo als je twee dagen in Disneyland Parijs bent? Of is het een essentieel onderdeel van je bezoek?

Voor de mensen die op de eerste vraag volmondig ‘ja’ zeggen, vindt je hier een “Food Guide” voor dit prachtige Parijse park. Voor de mensen die eens fatsoenlijk willen eten gedurende hun verblijf. Voor de mensen die willen weten waar ze in hemelsnaam een wijntje of een biertje kunnen vinden in dit ogenschijnlijk alcoholvrije park.

Kortom: waar kun je prima eten?

Blue Lagoon
is een geweldig gethematiseerd restaurant bij Pirates of the Caribbean. Het heeft een aparte ingang en het is verstandig om te reserveren. Aan je tafeltje zie je de bootjes van de attractie voorbij komen. Het belangrijkste op het menu is vis. Je hebt een driegangenmenu voor 29-35 euro. Het was een van onze favorieten, tot we recentelijk de indruk kregen dat het eten wel erg prefab is. Bordje in de oven, klaarstomen en serveren. De porties zijn klein en voor iemand met gemiddelde tot grote eetlust is een gang niet genoeg. Voor de sfeer wel een enorme aanrader. Probeer de zwaardvis.

Walt’s
Dit fantastische restaurant zit aan de linkerkant in de Main Street, als je DisneylandParijs binnen komt lopen. Het is zo goed gecamoufleerd als onderdeel van de straat, dat het je bijna niet opvalt. Ook voor Walt’s moet je reserveren. Het is een restaurant in het hoogste prijssegment, maar de moeite meer dan waard. Walt’s is vernoemd naar de schepper van het imperium, Walt Disney.
Het is prachtig ingericht met bewerkt behang en kleurrijke draperieen. Het restaurant is lettelijk ingedeeld in een soort woonkamers, waardoor je de indruk hebt op de eerste verdieping van een statige villa uit de jaren 50 te eten. Tip: als je de parade wilt zien, vraag om een tafeltje bij het raam aan de ‘main street kant’. Vanuit je stoel met een wijntje naar de optocht kijken, beter kan niet!

Het restaurant heeft een paar geweldige gerechten op de kaart staan, waaronder de Boston Clam Chouder, een gebonden vissoep. Nou ben ik toevallig in Boston geweest en de “real deal” geproefd. Deze variant in Frankrijk is minstens zo goed!
Je kunt er zowel lunchen als dineren.
Walt’s is recentelijk gerenoveerd.

Hakuna Matata
Toch aan de frietjes? In dit restaurantje in Adventureland vindt je heerlijk gekruide ribbelexemplaren waar je je vingers bij opeet. Voor 9.95 euro heb je er cola en een kebabburger bij. Prima voor een maaltijd. Enne…ssst… als het echt heel warm is in het park, kun je hier ook een biertje scoren!

Silver Spur Steakhouse
Dit is een restaurant in Frontierland vlak bij Phantom Manor. Je loopt het gauw voorbij, maar stap er tijdens etenstijd eens binnen. Achter de deuren bevindt zich een groot, maar knus restaurant in Westernstijl. Voor de liefhebbers van een goed stuk gegrild vlees een must. Bovendien schenken ze prima cocktails. Eindig met de “koffie gourmande”. Verder lopen is daarna wel wat lastig, dus uitbuiken bij een parade of de prachtige nieuwe licht-en vuurwerkshow.

Rain Forest Cafe
Met kinderen een geweldige beleving! Nouja, ook als je zelf nog een beetje kind in je hebt is dit leuk. Rain Forest Cafe ligt buiten de parken in Disney Village, bijna aan het einde van de wandelboulevard aan de rechterkant. Ideaal als het park op tijd dicht is. Het restaurant is volledig ingericht in Jungle-stijl. Olifanten, apen, vogels, aan je tafeltje hoor en zie je van alles. Je moet zelfs niet gek staan te kijken als het begint te regenen! Maak je geen zorgen, je eten wordt niet nat. Van een lekkere pasta, een flinke salade, lekker vlees tot mexicaanse gerechten, Rainforest serveert het allemaal in goede kwaliteit. Bestel een (alcoholvrije) cocktail of een goed glas wijn, maar hou nog wat ruimte voor een toetje. Ik daag je uit om de Volcano te proberen! Bestel er eentje en vraag vier lepels. Succes!

Cable Car Bake Shop
Nog niet ontbeten? Dan kun je hier op je gemak wat lekkers halen. Omdat iedereen direct het park instormt, is het hier ‘s morgens relatief rustig. Geniet van een muffin of een chocoladecroissant in een Art Deco achtige setting met Amerikaanse accenten. Lekker met een capuccino.

Lekkere trek: De Beste Cheesecake Van De Wereld
Ongelofelijke zin aan iets lekker zoets? Dan moet je naar Disney Studio’s wandelen. Ga de Backlot Express binnen (helaas de afmetingen van een uit de kluiten gewassen McDonalds) en laat je niet afschrikken. Loop stoer naar de uitgestalde waren en pak de cheesecake. Is dit er niet? Vraag erom! Reken af bij de kassa en bestel er een koffie of thee bij. Je krijgt dan een muntje voor de koffiemachine. Triest, maar ik heb het ook niet bedacht. Worstel met het inschenken van je bakkie leut of thee en plof vervolgens aan tafel. Okee, nu komt het. Je gaat beginnen aan de aller-, aller-, allerlekkerste cheesecake van de hele wereld. Vroeger door het hele park verkrijgbaar, nu is dit kleinnood (nouja, klein) alleen nog hier te vinden. Geniet!

This entry was posted in Recensies Buitenland, Tips. Bookmark the permalink.