Eten in Bangkok – bijdrage van “onze” correspondent Arno

Er zijn denk ik weinig plekken op de wereld die zo’n culinair paradijs zijn als Thailand en dan met name Bangkok. Ja ik snap het, bij Bangkok denk je natuurlijk in eerste instantie aan die gezellige grillstalletjes langs de kant van de weg. Je weet wel, waar je al buikloop van krijgt als je er bij wijze van spreken naar kijkt. Nou komt dat over het algemeen niet zo zeer door de slechte hygiëne, maar vooral ook door de aanwezigheid van bacteriën die we hier in Nederland niet kennen. Niet echt verstandig dus om hier je maaltijd te nuttigen, hoe verleidelijk de geuren ook zijn en hoe heerlijk het er allemaal ook uitziet. Tenzij je het er natuurlijk voor over hebt om…..nou ja je begrijpt wat ik bedoel. Overigens ken ik wel mensen die overwinteren in Thailand en zo nu en dan het “risico” nemen en de overlast van de dag erna voor lief nemen.

Wil je toch overgeven aan je verleiding dan is het een leuke tip om te gaan eten op de bovenste verdieping van het Central Chidlom. Een groot en modern warenhuis met op de bovenste verdieping het zogenaamde “Foodloft”. Een leuke, voordelige maar vooral heerlijke keuze voor de food enthusiastics. Het is zeer centraal gelegen en bevindt zich zowat op het station van de Sky Train (Thaise bovengrondse metro)

Het principe is heel simpel. Bij binnenkomst krijg je een “creditcard” overhandigd met daarop een tegoed van 1000 Thaise Bath (omgerekend ongeveer 25 Euro). Vervolgens vindt je allemaal kleine restaurantjes of lofts met elk hun eigen keuken. Bijna onbeperkt…wil je Thais, Vietnamees, Koreaans, Japans, Chinees, maar ook bijvoorbeeld Italiaans, sandwiches, you name it. Iedere keuken heeft zijn eigen stalletje. Daarnaast zijn er aparte winkeltjes voor drankjes, desserts, etc. Elke stalletje heeft de gerechten in het Engels ook vermeld en om het makkelijk te maken staan er van de maaltijden ook foto’s of zelfs een dummy.

Je begint eens met rond te lopen bij de verschillende kraampjes en als je iets gevonden hebt dat je lekker lijkt, vertel je je winkeltje van keuze wat je wilt eten. Je geeft je “creditcard” af en de prijs voor je keuze gaat van je tegoed. Vervolgens krijg je een bonnetje met een bestelnummer en met je nieuwe tegoed. Je kunt bij verschillende winkeltjes verschillende dingen bestellen.

Vervolgens zoek je een plekje in het keurig ingerichte restaurant en daar geef je aan 1 van de medewerkers je bonnetjes af. Nu ga je lekker achterover zitten en genieten van je drankje. En zodra één van je maaltijden klaar is komen ze deze naar je tafel brengen.

Aan het einde van je maaltijd zoek je vervolgens een lekker dessert uit (SUPER zijn de Mango met sticky rice of de Bannna fritters met Vanille ijs) en deze wordt ook weer naar je tafel gebracht.

Als je het leuk vindt kun je er ook voor kiezen om van winkeltje naar winkeltje te hoppen en daar aan te schuiven. Ieder winkeltje heeft namelijk ook zijn eigen aanschuif mogelijkheid.

Zodra je je tonnetje rond hebt gegeten, ga je naar de uitgang waar je je “creditcard” afgeeft. Het opgemaakte tegoed reken je daar vervolgens af met cash of creditcard.

En het allerleukste moment is daar bij die kassa. Waarom ? Omdat je je verbaast over de prijs die je voor al dit lekkers betaald. Wij hebben met zijn tweetjes nooit voor meer dan 20 euro uitgegeven. Inclusief voorgerecht, drankje, hoofdgerecht en het dessert.

Het is wellicht niet iets voor elke dag, maar zo voor de afwisseling is dit Foodloft echt een hele leuke en vooral smakelijk keuze.

Een beetje indruk krijg je op http://chidlom.centralfoodloft.com/ Een site vnl in het Thais maar ook een beetje Engels.

Enjoy !!!!!

This entry was posted in Recensies Buitenland. Bookmark the permalink.