De Eetclub, deel 3: Crepes Suzette

We zitten nog steeds genoeglijk buiten te babbelen in de prachtige tuin van Anja. Het dessert is aan de beurt. Marga, die hier verantwoordelijk voor is, wil graag dat de oven aangezet wordt. In de keuken staat een knots van een fles Grand Marnier.

Even later komt ze naar buiten. We krijgen allemaal prachtig uitziende gevouwen pannekoekjes met sinaasappelsaus en een bolletje ijs. Crepes Suzette! Daarnaast staat een heerlijk glaasje Grand Marnier. “Eigenlijk moet dit er overheen gegoten worden en dan moet de pannekoek in de hens… maar dat durf ik niet aan”, zegt ze verontschuldigend.
Dat geeft niet. Het ziet er zalig uit. We vallen aan alsof we nog niets hebben gegeten.

“En, Marga”, zegt Lida liefjes met een licht ironisch ondertoontje in haar stem (iets dat ze later hartgrondig ontkent) “wat eet jouw liefhebbende echtgenoot eigenlijk op dit moment?”
“Weet ik veel”, zegt Marga nonchalant, terwijl ze een stukje crepe van ijs voorziet. “Hij bekijkt het maar. Die heeft vanmiddag met zijn moeder geluncht.” We moeten allemaal lachen. Zo. Hoera voor de zelfstandige man.

Net als de laatste hap verorberd is, voelen we een paar druppels. We lopen naar binnen en nemen nog een kopje koffie. Ongemerkt is het al weer half tien ‘s avonds geworden! De volgende bijeenkomst van “de eetclub” is voor de lunch in een tuinhuisje in augustus. Stay tuned voor de recepten!

Crepes Suzette voor vier personen (luie variant)
– 8 dunne pannekoekjes, 2 per persoon
– 1 a 2 sinaasappels
– sinaasappelsaus of marmelade-jam
– vanilleijs
– Grand Marnier of een andere likeur

Verwarm de pannekoekjes volgens gebruiksaanwijzing in de oven of magnetron.
Warm de sinaasappelsaus op
Pel de sinaasappels, verwijder het wit zoveel mogelijk en snijdt in blokjes
Vouw de pannekoekjes in een kwart
Serveer de pannekoekjes met de blokjes sinaasappel, bolletje ijs, en de saus. Likeurtje erbij, klaar!

Natuurlijk kun je zelf ook het pannekoekbeslag maken of een pannekoekmix nemen.

This entry was posted in Blog, Recepten - Dessert. Bookmark the permalink.