De Eetclub deel 2: Kipwraps

Zoals gezegd, Lida is chef voorgerecht deze ronde van de eetclub. Als je slim bent (en dat is Lida), kies je iets uit wat je thuis kunt maken. Hup, meenemen, uitpakken, serveren, geen centje pijn. De rest van de avond kun je op je derrière zitten om wijn te drinken en verhalen te vertellen. Wat Lida trouwens heel goed kan. Vertellen he?! Over wijn drinken kan ik niets zeggen, ik zat namelijk cannelloni te vullen in de keuken.
Overigens is dit ook een heel geschikt gerecht voor een picknick. Stevig rollen, in de koelbox en je hebt een superlunch!

Dit voorgerecht is van de site van de Hartstichting gehaald. Een hele goede insteek, omdat onze eetclub meestal gerechten kiest aan de calorierijke kant. We hebben het recept iets aangepast om een pittigere smaak te krijgen. Lida heeft er een fantastische wrap van gemaakt, keurig met de randjes naar binnen gevouwen. Lekkere solide en toch licht, voor iemand die denkt dat ze niet kan koken een prima prestatie!

een halve komkommer (of twee van die mini-komkommertjes)
2 bosuitjes
4 wraptortillas
4 eetlepels roomkaas light
1 stuk gerookte kipfilet in kleine blokjes
2 eetlepels Teriyakisaus
half zakje rucola
cocktailprikkers

-schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadlijsten
-snij de komkommer in kleine blokjes
-maak de bosui schoon en snijd in ringetjes
-besmeer de wraps met de roomkaas
-verdeel de blokjes gerookte kipfilet over de wraps en besmeer de kip met de Teriyakisaus
-verdeel de komkommer, rucola en uienringetjes erover
-vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de wrap strak op (helpt heel goed als je maar een helft belegt en dan gaat rollen)
-verpak ze in vershoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast
-snij de wraprol in twee stukken en steek er aan beide kanten een prikker in

Zie hier: een ondeugende Misshoefje lekker aan de kipwraps in een prachtige tuin. Lust ik best!!

Check ook:
http://www.hartstichting.nl/gezond_leven/voeding/recepten/voorgerechten/

This entry was posted in Blog, Recepten - Voorgerecht. Bookmark the permalink.